Vuoden 2014 matkat

Vuosi 2014 oli matkojen osalta vilkas. Eri matkakohteita oli tarjolla neljä, joista kolme oli ns. kaupunkikohteita ja yksi patikkamatka. Matkoilla oli kiitettävä määrä osallistujia, joten kaikki matkata voitiin viedä läpi suunnitellusti. Kiitos siitä teille kaikille mukana olleille.


Barselona ja Kroatiaimg_2849.jpg

Ensimmäinen matkamme suuntaiuti kohti Espanjaa ja siellä kohteenamme oli Barcelona ja Katalonian kaunis maaseutu. Matkalle osallistui kaikkiaan 45 henkilöä.

Barcelonan matka oli kokonaisuutena ihana. Kaikki Salvador Dalin
suunnittelemat talo Barcelonan keskustassa, upea Sagrada Familia kirkko
monimuotisine arkitehtuureineen, Dali (1904-1989) oli katalonialainen taidemaalari, kuvanveistäjä ja elokuvakäsikirjoittaja. Parin tunnin päässä  Barcelonasta odottavat viehättävä Cadaqués ja Portlligat. Dalía ja mielenrauhaa! Dalin kotimuseo pienessä kalastajakylässä. Elämys oli tutustua Dalín itselleen rakennuttamaan museoon Teatre Museu Dalí Figuerasin entisessä kaupunginteatterissa, joka oli raunioitunut Espanjan sisällissodassa. Museo avattiin yleisölle vuonna 1974. Kuoltuaan Dalí haudattiin museossa sijaitsevaan kryptaan. Ihana, vilkas Barcelona mahtavine kauppahalleineen, suihkulähteineen. Koko se elämisen tunnelma, jota Barcelona sykkii. Oppaamme oli erittäin ammattitaitoinen ja kaikki huomioiva.

Barselonan ja Katalonian matkaohjelma avautuu oheisesta linkistä!


Lähimatka Pietariinpietari-152436611094adc2b.png

Seuraava matka tehtiin Allegro junalla Pietariin. Matkaan osallistui 29 henkilöä. Matkalle osallistujat tutustuivat Pietarin nähtävyyksiin.

Pietarin matkaohjelma avautuu oheisesta linkistä!


Skotlanti1_glamisin_gastle_-_img_7732.jpg

Syyskuun lopulla teimme matkann Skotlantiin, joka hurmasi vanhoilla linnoilla ja niiden raunioilla. Mukana oli 42 henkilöä. Saimme nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä säästä, mikä vuodenaikaan nähden oli epätavallisen lämmintä. Olimme myös historiallisen tapahtuman todistajina, kun skotit pyrkivät itsenäistymään. Näitä vaalitaphtumia saimme seurata matkamme aikana. Matkamme suuntauti pohjoiseen ja tutustuimme kolmeen eri kaupunkiin ja saimme hyvä kuvan Skotlannin jylhistä maisemista ja upeista rannoista.

Skotlannin matkaohjelma avauttu oheisesta linkistä!


Patikkamatka Costa Bravallecosta_brava.jpg

Lokakuun puolessa välissä teimme patikkamatkan Costa Bravalle "rohkea rannikko"! Välimeri ja upeat maisemat hurmasivat meidät kaikki 19 patikoitsijaa. Täälläkin saimme nauttia vuosisadan lämpimämmästä syksystä. Aurinko helli meitä kaikkina päivinä, lämpötilan noustessa +25-26 asteeseen. Neljän vaelluspäivän lisäksi vietimme yhden retkipäivän, jolloin tutustuimme myös Teatre Museu Dalí museoon Figuerasinissa.

Costa Bravan patikkamatkan ohjelma avautuu oheisesta linkistä!