Tampereen kesäpäivät 15.-17.8.2017

Tampereella vietettiin OPH-eläkeläisten kesäpäiviä Suomi 100 vuotta -merkeissä aurinkoisessa loppukesän säässä. Tampere on Pirkanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee Näsijärven ja Pyhäjärven rannoilla Pirkanmaan maakunnassa. Tampere on väkiluvuiltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta ja Tampere lähialueineen Suomen toiseksi suurin kaupunkialue.

Pirkanmaan alueosasto kutsuivat meidät Kolilla kesäpäivien viettoon Tampereelle. 
Kutsua noudatettiinkin kiitettävästi, vaikka VR järjestikin tulopäivälle yllätyksenä junalakon. Näppärät kesäpäivävieraat löysivät tarvittaessa vaihtoehtoisen kuljetusmuodon ja niin paikalle saapuikin yli satapäinen vierasjoukko tapaamaan tuttuja ja solmimaan uusia tuttavuuksia.
Lue Kolin kesäpäivillä esitetty kutsu linkin alta!

Tiistai 15.8.2017

Perinteisesti päivät aloitetaan vuosikokouksella. Nyt vuosikokousta edelsi alueosastojen aktiivien tapaaminen, johon osallistuikin reilusti yli kolmekymmentä aktiivia.  Tapahtuman alustivat Pirkanmaan alueosaston Ritva Ketonen, Keski-Suomen alueosaston Anneli Kauppi ja Österbottenin alueosaston Bertel Nygård. Heidän esitysten aikana virisi vilkas keskustelu. Hallitus päätti aloittaa strategiatyöskentelyn toiminnan kehittämiseksi näiden puheenvuorojen innoittamana. 

Hiljainen hetki poisnukkuneiden muistoksi vuosikokouksen alussa

Päivää jatkettiin vuosikokouksella. Kokousväkeä olikin kerääntynyt runsaasti paikalle, kaikkiaan 76 henkeä. Kokouksen puhetta johti leppoisasti Heikki Teräväinen, Akaasta. Kokousväki teki hyviä päätöksiä. Hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus, tilit ja kuultiin tilintarkastajan lausunto. Hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle vuodelle. Puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Raili Kuosma, Savonlinnasta. Hän on toiminut puheenjohtajana kolme kautta. Valittiin uudet hallituksen jäsenet Tuula Strandman, Suonenjoelta, Pohjois-Savon edustaja ja Jouko Kaskinen, Naantalista, Varsinais-Suomen edustaja. Kokouksen lopuksi kiitettiin hallituksesta erovuorossa olevia, Sirkka Nairea, Ulvilasta, Satakunnan edustajaa ja Bertel Nygårdia, Vöyristä, Österbottenin edustajaa sekä kokouksen puheenjohtajaa Heikki Teräväistä. Kukin saivat käsintehdyt lasienkelit.

Kokouksen alussa saimme päiviemme tukijan, Tampereen Seudun Osuuspankin, terveiset, jotka meille toi toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

Toimitusjohtaja Mikko Rosenlund toivotti kokusväen tervetulleiksi kesäpäiville Tampereelle

Vuosikokouksen puheenjohtaja Heikki Teräväinen ja sihteeri Soile Lindfors

Tiistai-illan juhlassa toivat tervehdyksen kesäpäiväemäntä Ritva Ketonen ja -isäntä Heikki Teräväinen

Tiistai-iltaa vietimme hieman juhlallisemmin ohjelman ja tanssin kera. Juhlan avasi puheenjohtaja Raili Kuosma.  Iltaan toi terveisensä myös kesäpäiväemäntä Ritva Ketonen ja -isäntä Heikki Teräväinen. Juhlarunon satavuotiaan Suomen kunniaksi lausui Pirkko Esko. Illan juonsi Juhani "Iso J" Fredrikson ja hän vastasi myös tanssimusiikista. Tampereella kaikki oli suurta, niinpä illan komiikasta vastasi Iso A (Anitta Ahonen)!

Oranssinväriset daaliat koristivat tiistai-illan juhlan pöytiä

Iso J viihdytti kesäpäivävieraita tiistai-illan juhlassa

Keskiviikko 16.8.2017

Kotiseuturetkeilijät Pyykkärin mäellä Pispalan harjulla

Päivällä oli kesäpäivävieraille tarjolla vaihtoehtoisesti kotiseuturetki tai lounasristeily Hopealinjalla. Kotiseuturetki kiinnosti kesäpäivävieraita ja niinpä lähdimme kierrokselle Tampereen nähtävyyksiä katselemaan: Tampereen Tuomiokirkko, Pispala ja Pyynikki. Kierros päättyi Museokeskus Vapriikkiin, jossa tutustuimme kiinalaiseen näyttelyyn.  Lopuksi lounastimme Ravintola Tampellassa. Myös lounasristeily Hopealinjalla kiinnosti. Risteilijät saivat nauttia Pyhäjärven upeista maisemista ja samalla nauttia maittavasta lounasta.

Laukon kartano ja sen emäntä ottamassa vieraita vastaan

Illan vietimme Laukon kartanossa, johon tutustuimme juhlakierroksen aikana isäntäväen, Liisa Lagerstamin, ja kartanon vanhan rouvan Leena Lagerstamin johdolla. He ideoivat myös hattukisan, kun huomasivat vieraiden sonnustautuneen hienoihin hattuihin. Tilaisuus oli osa Suomi 100 vuotta -hanketta ja siksi halusimme juhlistaa sitä hatuin. Keittiömestari Jarkko Pekosen juhlaillallisen aikana tuomaristo kokoontuikin ex tempore ja niin palkittiin hattujen kantajat. Illan päätteeksi konsertoi kartanosihteeri Minna Hiltunen & viisihenkinen Laukko House Band. Kokoonpano esittää nostalgisia vanhanajan iskelmiä lämpimässä ja pimenevässä elokuun kesäisessä illassa. 

Lämpimässä elokuun illassa soivat tutut iskelmär 50-luvulta

Lämmin elokuinen ilta helli konsertin kuulijoita

Torstai 17.8.2017

Rovasti Sakari Suuntala saattaa kesäpäivävieraat kotimatkalle

Torstaiaamuna kesäpäivävieraat kokoontuivat Tampereen vanhaan kirkkoon lämminhenkiseen päätöstilaisuuteen, jossa rovasti Sakari Suuntala saattoi vieraat turvallisesti kotimatkalle.

Tampereen kesäpäivät olivat hyvin järjestetyt. Niissä vieraat viihtyivät. Päivät olivat antoisat ja saimme elämyksiä, hyvää oloa ja voimaa omaan arkeemme. Suurkiitokset päivien järjestäjille! Kiitos myös kaikille mukanaolijoille, sillä me kaikki teimme näistä päivistä ikimuistoiset omalta osaltamme. 

Tule sinäkin seuraaville kesäpäiville virkistymään kanssamme! Halataan, kun tavataan!