Kesäpäivät Lappeenrannassa 21.-22.8.2018

Lappeenranta on Etelä-Karjalan maakuntakeskus, joka sijaitsee Saimaan etelärannalla Etelä-Karjalan maakunnassa. Kaupunki sijoittuu Saimaan vesistöalueen etelärannan ja Venäjän rajan väliselle alueelle. Rajan läheisyys antaakin Lappeenrannalle oman ominaispiirteen. Kaakkois-Suomen oluesaston edustajat kutsuivat meidät Tampereen kesäpäivillä Lappeenrantaan. Kiitettävän moni noudattikin kutsua. Nyt olimme ensimmäistä kertaa yhden yön päivillä. Se saattoi hieman verottaa osanottajamäärää, joka jäi hieman alle sadan.

Tiistai 21.8.2018

Uusi puheenjohtaja Eija Suni kukitettiin

Päivät aloitimme alueosastojen aktiivien tapaamisella. Paikalle saapuikin reilusti yli 20 aktiivia. Heille hallitus esitti keväällä voimaan astuneen EU:n tietosuoja-asetuksen ja sen vaikutukset yhdistyksen toimintaan. Lisäksi esitimme hallituksen uuden strategian, jota tulemme jatkossa täydentämään.

Aktiivien tapaamisen jälkeen alkoi vuosikokous, johon osallistui 78 jäsentä. Kokouksen alussa toi Etelä-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns tervehdyksen kokousväelle. Kokouksen avasi puheenjohtaja Raili Kuosma, lauloimme "Maa on niin kaunis" ja hiljennyimme poisnukkuneiden muistolle.  Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin kesäpäiväisäntä Olavi Laukkanen. Vuosikokous hyväksyi toimintakertomuksen ja tilit, antoi vastuuvapauden tilivelvollisille toiminnantarkastajan puoltaessa sitä. Hyväksyttiin hallituksen ehdotus seuraavan vuoden toiminnasta ja talousarvio. Valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja, Eija Suni, Savonlinnasta. Valittiin hallitukseen uusi jäsen, Kenneth Sandberg, Helsingistä, Sydkustenin edustajana. Kokouksen lopuksi kiitettiin hallituksesta erovuorossa olevia kokouksen puheenjohtajaa, kesäpäiväisäntä, Olavi Laukkasta, Kirjavalasta Kaakkois-Suomen edustajaa sekä Liisa Harjua, Nivalasta Keski-Pohjanmaan edustajaa  ja kesäpäivä tiimiä Pirjo Saarta ja Seija Pukkia lasienkelin. Uusi puheenjohtaja Eija Suni kukitettiin. Väistyvä puheenjohtaja Raili Kuosma sai Naisen ääni -korun ja kukat.

Väistyvä puheenjohtaja Raili Kuosma sai muistoksi Naisen ääni -riipuksen ja kukat

Isäntä Olavi Laukkanen ja Kehruuhuoneen menun esittely

Tiistai-iltaa vietimme Kehruuhuoneella, jossa nautimme hyvästä ruoasta ja seurasta. Kesäpäivätiili oli koristellut salin juhlavaksi kukkasin. Kesäpäiväisäntä Olavi Laukkanen avasi illallisen toivottamalla meidät kaikki tervetulleiksi ja vastasi myös illan ohjelman juontamisesta. Etelä-Suomen alueosaston jäsenet Hämeenlinnasta kutsui meidät ensi kesänä viettämään kesäpäiviä Hämeen linnaan ja tutustumaan lähiympäristöön. Sari Kaasinen "show" viihdytti meitä ja lopuksi oli tanssia yhdenmiehen orkesterin, Kimmo Viinasen haitarin tahdissa.

Etelä-Suomen alueosaston edustajan Hämeenlinnasta esittävät kutsun seuraaville kesäpäiville

Sari Kaasinen vauhdissa

Keskiviikkoa 22.8.2018

Aurinkoisessa säässä kannustajajoukkoja oli kertynyt runsaasti paikalle

Seuraavana päivän pelattiin yhdistyksen toisesta mölkkymestaruudesta. Ensimmäinen mestaruusottelu oli Peurungalla 2014, jolloin Pirkanmaa vei voiton. Auringonpaisteen saattelemina saapui kisapaikalle runsas kannustajajoukko. Kaikkiaan yksitoista joukkuetta aloitti pelin. Leikkimielisestä kisasta kehkeytyi oiva mittelö, josta Keski-Suomen alueosaston joukkue veikin voiton kotiin. Voittajien on helppo hymyillä.

Kannustamaan tulleita jäseniä auringonpaisteessa

Keski-Suomen alueosaston pelaajat. Voittajien on helppo hymyillä.

Kisan jälkeen ehdimme vielä hieman kierrellä satamassa ennen kuin laivamme m/s Camillalla lähtee risteilylle. Kävimme ihailemassa Lappeenrannan hiekkalinnaa, joka olikin nähtävyys. Miten upeita veistoksia hiekasta voi tehdä!

Lappeenrannan hiekkalinna ...

... upeita veistoksia

Mälkiän vanha kanava ja puusulku

Nousimme laivaan vähän yli puolen päivän. Risteilyllä menimme kanavassa Mälkiän sulkujen läpi. Suluilla ensimmäinen on laskusulku, joka laskee kanavan pohjaan laivan ylittäessä sen. Sulun toisen pään sulku on taittuva eli sulku aukeaa kuin pariovet. Sulun ohitettuamme käänsimme takaisinpäin ja näimme Mälkiän vanhan kanavan ja puusulun.  Tullessamme uudelleen sulkuun oli kiva katsella, kuinka laskusulkuun vesi alkoi virrata kuohuen..

Saimaan sinisillä laineilla seilattiin ...

Risteilyn aikana söimme maittavan lounaan ja nautimme Saimaan sokkeloisista maisemista ja Kimmon haitarimusiikista sekä lauloimme yhdessä merellisiä lauluja. Ihailimme maisemia auringonpaisteessa. Nyt oli aikaa jutella ystävien kanssa ja nauttia rauhallisesta matkanteosta ei minnekkään.

Rauhallisia saarimaisemia

Pienvenesatama

Laivan rantauduttua oli loppuhalien aika. Kesäpäivävieraat olivat tyytyväisiä päivien antiin. Suuret kiitokset kuuluvat leppoisten ja mukavien päivien järjestäjille, kesäpäivätiimille. Kiitos myös teille kaikille, kun olitte mukana. Ilman teitä päivistä ei olisi tullut sellaisia, kuin nyt ne olivat.

Tavataanhan myös seuraavilla päivillä, Hämeenlinnassa.