Vuoden 2017 ulkomaan matkat

Vuonna 2017 matkakohteita oli tarjolla neljä, joista yksi oli reippailumatka ja kaukomaan matka, muut matkat olivat ns. kaupunkikohteita.

Vuoden 2017 ulkomaan matkoitsa ei toteutunut Kuuban matka osallistujien vähyyden takia. Matkoille ilmoittautuminen oli vilkasta heti lomakkeiden avauduttua. Kannattaakin ilmittautua mukaan heti, niin varmistaa sekä matkan toteutumisen, että oman mukaan pääsyn! Niin ei sitten harmita, jos matka täyttyy nopeassa tahdissa. Matkoilla mukana olijat nauttivat matkan tuomista hyvistä kokemuksista ja mukavasta matkaseurasta.

Suosituimmiksi kohteiksi osoittautuivat Italian järvimaisemat ja satumainen Sveitsi (70) ja reippailijoiden Wales (25). Vuosi oli antoisa ja matkalaiset viihtyivät tutussa seurassa ja hyvin suunnitelluissa matkoissa. Kiitos siitä teille kaikille mukana olleille. Matkakertomuksia kuvineen on tallennettu jokaisesta toteutuneesta matkasta Tarinoita ja kuvia-osioon! Käy fiilistelemässä matkatunnelmia!

Ensivuonna on sitten uudet haasteet ja uudet matkakohteet - tervetuloa matkoille! Muistathan ilmittautua ajoissa!

Praha - kultainen kaupunki, 16.-21.3.2017

Vltava-joen ylittävä kuuluisa Kaarlen silta

Tšekin tasavalta on itäisen Euroopan maista ehkä kaikkein keskieurooppalaisin. Se sijaitsee aivan Euroopan ytimessä, joten sillä on ollut paljon yhteyksiä eri maihin ja kaupunkeihin. Nykyään Tšekki tunnetaan kulttuuristaan, urheilustaan ja Prahasta, joka on kohonnut Euroopan viiden suosituimman kaupunkilomakohteen joukkoon. Tšekissä on kuitenkin paljon muutakin: keskiaikaisia kaupunkeja, linnoja ja patikointiparatiiseja.
Prahan historia alkaa Linnakaupungista ja sitä hallitsevasta Kuninkaanlinnasta, joka ensimmäisen kerran rakennettiin jo 800-luvulla. Prahan suosituimpia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä on Vltava-joen (saks. Moldau) ylittävä Kaarlen silta.

Lue matkaohjelma oheisesta linkistä!

Matkan järjestäjä MatkaSeniorit

Pohjois-Italian järvimaisemat ja satumainen Sveitsi, 2.-6.5. ja 9.-13.5.2017

Isola Bella -palatsi upeine puistoineen

Unelmien matka Pohjois-Italian järvialueelle! Upeita järvimaisemia ja vuoristoreittejä. Tällä matkalla kävimme myös Sveitsin puolella Luganossa ja Locarnossa sekä  tutustuimme  mm. kuuluisan sveitsiläisen suklaan valmistukseen. Nousimme junalla 800 metrin  korkeuteen ja risteilimme Maggiorejärveä pitkin upeista maisemista nauttien. Majoituimme rentoa elämänmenoa tarjoavassa Comon kaupungissa sekä taiteilijoiden ja kirjailijoiden suosimassa Stresan kaupungissa, Lago Maggiorella.

Lue matkaohjelma oheisesta linkistä!

Matkanjärjestäjä MatkaPojat

REIPPAILIJOIDEN WALES´, 30.8.-3.9.2017

Teimme matkan ihastuttavaan ja tuntemattomaan Walesiin. Pohjois-Walesissa on sekä merenrantaa että vuoristoa, kanaaleja ja pieniä kyliä. Kävelyreittimme kulkivat sisämaassa ja Irlannin meren rannalla. Päivittäiset kävelytmatkat olivat maximissaan 10 km ja ne tehtiin aamupäivällä. Kulku oli tasaisella maalla, joskin Great Orme -niemenkärjen kiertäminen oli nousua toinen puoli ja laskua vastaavasti toinen puoli. Iltapäivällä kukin saattoi tehdä omatoimisia lenkkeilyjä upaissa maisemissa! Matkalla haasteena olikin vain Kymrin kielen ymmärtäminen, jota osa walesilaisista äidinkielenään vielä puhuu. Croeso i Gymru!

Mukaan saattoi lähteä vaikket halunnut reippailla. Silloin vietettiin aikaa omatoimisesti retkikohteessa, toisten reippaillessa.

Lue matkaohjelma oheisesta linkistä!

Matkanjärjestäjä MatkaPojat

Wales´in maisemat ovat monimuotoiset