Kesäpäivät Peurungassa 19.-21.8.2014

Peurunka on vanha, tuttu, kotimainen kylpylä, jonka kylpyläosastolla on tehty uudistuksia ja paikat olivat kunnossa ottamaan meidät vastaan. Peurunka on tunnettu myös hyvästä palvelustaan ja maittavista buffetpöydästään. Jotka saimme omintakeisesti kokea. Siellä me, 110 OPH-eläkeläista, vietimme ikimuistettavat antoisat kesäpäivät 2014.

peurunka_ilmakuva_havainnekuvalla_2012.jpg

Päiviemme teemana oli 'Elämän laadun parantaminen'. Tarjolla oli pieniä makupaloja liikuntamuodoista kullekin oman valinnan mukaan. Mukana oli myös golf, niille joilla on Green card.

 

Tiistai 19.8.

Kesäpäivät aloitimme yhdistyksen vuosikokouksella. Kokousväkeä olikin kerääntynyt kokousvaki2.jpgrunsaasti paikalle, lähes 80 henkeä. Kokouksen puhetta johti leppoisasti Jukka Hietaniemi, Saarijärveltä. Kokousväki teki hyviä päätöksiä. Hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus, tilit ja kuultiin tilintarkastajan lausunto. Hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio ensi vuodelle. Valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Raili Kuosma, Savonlinnasta ja uudet hallituksen jäsenet Sirkka Naire, Ulvilasta ja Bertel Nygård, Vöyriltä. Kokouksen lopuksi kiitettiin hallituksesta erovuorossa olevia, Helena Juntusta ja Teemu Hauta-ahoa, kokouksen puheenjohtajaa ja kesäpäivien emäntää Anneli Kauppista ja isäntää Pekka Harjua pohjanmaalaisin sukin. Uusi ja vanha puheenjohtaja kukitettiin ja Maija-Liisa Mäki-Kahmalle annettiin muistolahjaksi kalevalakoru kiitokseksi kahdeksasta puheenjohtajavuodesta.

Kokouksen jälkeen saimme kuulla luennon aiheena Liikunta, ravinto ja uni, jonka piti lupsakkaasti Vesa Väänänen, Peurungan asiakkuuspäällikkö. Saimme paljon mietittävää ja kotiin vietävää luennosta. Kuulijat olivat innolla mukana ja esittivät kiperiä kysymyksiä Vesalla.

Tiistai-illan päätteeksi kokoonnuimme Ravintola Villipeuraan juhla-illalliselle, jossa kutsu_kesapaiville.jpgmeitä odotti kokonaisena savustettu possu ja muut pöydän herkulliset antimet. Illan vieraana oli Keski-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Manner puolisoineen. Hän toi OP-Keskuksen ja Keski-Suomen Op-liiton terveiset yhdistyksellemme. Suuret kiitokset Keijo Mantereelle pankilta saamastamme avusta kesäpäivien järjestelyssä ja myötävaikuttamisesta Keski-Suomen Op-liitolta saamaamme tukeen päivillemme. 

Illan musiikista ja ohjelmasta vastasi Raimo Suuronen, joka espanjalaisen gigolon hahmossa hauskuutti yleisöä sekä esitti kuningas Elviksen tunnetuimmat kappaleet, joiden glamouri sykähdytti tunteita. Illan juonnosta vastasi Alpo Tanskanen, joka omintakeisella huumorillaan sai kuulijat hyvälle tuulelle ja illan tunnelman leppoisaksi. Illan tuoksinnassa myös Satakuntalaisten suuri joukko toi meille kutsun seuraaville kesäpäiville Porin Yyteriin. Heitä olikin matkassa lähes parikymmentä henkilöä. Loppuillan oli tanssia ja halukkaat kävivät laulamassa myös karaokessa.

Keskiviikko 20.8.golfin_kiertopalkinnon_luovutus__i.jpg

Keskiviikkoaamuna lähtivät golfaajat läheiselle kentälle pelaamaan. Sää suosi pelaajia, niin kuin meitä kaikkia päivien aikana. Kentällä ratkottiin sitten kenen haaviin jää OPH-eläkeläisten Golfin kiertopalkinto. Jällen kerran Timo Ukkola, Kouvolasta, vei pokaalin ja säilyttää sitä seuraaviin kesäpäiviin. Onnea Timolle!
luonto_kuntosalina.jpg
Me muut starttasimme sitten oman aikataulumme mukaan eri aktiviteetteihin, joita meidän kokeiltavaksemme jäi yhdeksän lajia:
vesijuoksu, vesijumppa, kahvakuula, jooga, venyttely ja rentoutus, keilailu, luonto kuntosalina, frisbee golf ja keppijumppa.
Lajien lomassa nautimme päivällä maittavan lohikeiton ja myöhemmin iltapäivällä kahvit.

Iltapäivän liikuntaohjelmat huipentuivat alueosastojen väliseen mölkkykisaan, johon oli ilmoittautunut kahdeksan joukkuetta, Joukkueessa oli kolme pelaajaa ja kullakin kolme heittokertaa alkukilpailussa. Alkuerien perusteella lohkon voittaja pääsi loppukilpailuun.
Alkuerän lohkot:molkky-maija.jpg
Lohko A
Etelä-Suomi 25
Pirkanmaa 29
Suur-Savo –
Lohko B
Etelä-Pohjanmaa 38
Keski-Suomi 34
Keski-Pohjanmaa 15
Lohko C
Pohjois-Pohjanmaa 27
OPK-eläkeläiset 35
molkkykisa_-_porkanmaa.jpg
Lohkojen voittajat jatkoivat loppukilpailuun, jossa peli pelattiin loppuun eli voittaja oli se, joka ensin sain tasan 50 pistettä.
Loppukilpailun joukkueet:
Pirkanmaa 50
Etelä-Pohjanmaa 48
OPK-eläkeläiset 49

Pirkanmaan alueosastosta leivottiin OPH-eläkeläisten ensimmäinen mölkkymestari – onnea Pirkanmaa!
keskiviikko_i.jpg
Keskiviikkoiltaa vietettiin hieman vapaamuotoisemmin ruokaisan cocktailsin merkeissä. Istuttiin pöydissä tai seurusteltiin pystypöydän ääressä. Illan vieraan oli Korpilammin Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomas Kupsala. Hän myös toi terveiset Keski-Suomen OP-Liiton pankeilta, jotka tukivat tapahtumaamme, tästä suuret kiitokset heille. Illan juonsi tuttuun leppoisaan tapaan Alpo Tanskanen. Hän myös ikuisti kesäpäivämme valokuviin, joita julkaisemme kuvagalleriassa. Illan musiikillisen tuokion tarjoili Antti Jäntti puolisonsa Vuokko Sorsan kanssa. Ohjelmassa oli operettimusiikkia ja kupletteja. Loppuilta vietettiin seurustelle tuttujen kanssa, tanssien parketilla ja laulaen karaokessa.

Torstai 21.8.

Torstaiaamuna kokoonnuimme rantaan paviljonkiin, jossa meitä odotti Laukaan seurakunnan kirkkoherra Timo Vuojus. Lämminhenkinen lauluhartaus-tilaisuus, jossa alttaritauluna toimi näkymä järvelle, antoi kotiinlähtijöille hyvän mielen.


Kesäpäiviin osallistujat kokivat päivät virkistäviksi. Tavattiin paljon vanhoja tuttuja ja saatiin uusia ystävyyksiä.