Yyterin kesäpäivät 11.-13.8.2015

OPH-eläkeläisten kesäpäivät vietettiin Yyterin Kylpylähotellissa, joka sijaitsee ainutlaatuisen kansallismaiseman keskellä, Porin Yyterin ytimessä. Satakuntalaiset ja Yyterin kylpylä kutsuivat meidät kaikki viettämään vuosittaisia kesäpäiviä, 11-13.8.2015. Siellä tapasimme taas kerran vanhoja tuttuja ja löysimme kaiken mitä haimme - ja paljon enemmänkin. Kylpylän laadukkaat ja monipuoliset palvelut sekä ympäröivä sykähdyttävän kaunis luonto, saivat meidät rakastumaan Yyteriin ja ehkä palaamaan sinne vielä uudelleen. Siellä me, 97 OPH-eläkeläista, vietimme ikimuistettavat ja antoisat kesäpäivät 2015.

Satakunnan alueosaston aktiivit tekivät hyvää työtä päivien eteen Leena Purosalon ja Vesa Parkkalin johdolla, josta lämmin kiitos heille ja heidän apujoukoilleen. Päiviemme tukena olivat myös Länsi-Suomen Osuuspankki sekä OP-Eläkesäätiö. Kiitämme myös heitä saamastamme tuesta päiville.

Tiistai 11.8.

Vuosikokousväkeä

Kesäpäivät aloitimme yhdistyksen vuosikokouksella. Kokousväkeä olikin kerääntynyt runsaasti paikalle, kaikkiaan 74 henkeä. Kokouksen puhetta johti leppoisasti Markku Sainio, Raumalta. Kokousväki teki hyviä päätöksiä. Hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus, tilit ja kuultiin tilintarkastajan lausunto. Hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle vuodelle. Puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Raili Kuosma, Savonlinnasta. Hän on toiminut puheenjohtajana yhden kauden. Valittiin uudet hallituksen jäsenet Olavi Laukkanen, Kirjavalasta, Kaakkois-Suomen edustaja ja Liisa Harju, Nivalasta Keski-Pohjanmaan edustaja. Kokouksen lopuksi kiitettiin hallituksesta erovuorossa olevia, Hannu Mäenpäätä, Helsingistä, OPK-eläkeläisten edustajaa ja Lahja Impolaa, Oulusta, Pohjois-Pohjanmaan edustajaa sekä kokouksen puheenjohtajaa Markku Sainiota. Kukin sai käsintehdyt lasienkelit.

Luennoitsija Noosa KallioKuvateksti

Kokouksen jälkeen saimme kuulla luennon aiheena Hyvinvoinnin avaimet - kokonaisvaltainen hyvinvointi, jonka piti luonnikkaasti yleisöä aktivoiden Noora Kallio, Yyterin liikuntaohjaaja. Saimme paljon mietittävää ja kotiin vietävää luennosta. Kuulijat olivat innolla mukana ja osallistuivat aktiivisesti Nooran luentoon.

Tohtori Kiiminkinen ála Pertti Kangas

Tiistai-illan päätteeksi kokoonnuimme Meriravintola juhla-illalliselle, jossa meitä odotti saaristolaispöytä herkullisine antimineen. Illan vieraana oli Länsi-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Simo Kauppi puolisoineen. Hän toi pankin terveiset yhdistyksellemme. Suurkiitokset Simo Kaupilla pankilta saamastamme avusta kesäpäivien järjestelyssä ja tukeen päivillemme. Puheenjohtaja Raili Kuosma kiitti toimitusjohtaja Seppo Kauppia ja kesäpäivien emäntää Leena Purosaloa ja isäntää Vesa Parkkalia käsintehdyin lasienkelein.

Illan juonnoista ja ohjelmasta vastasi Pertti Kangas, joka tohtori Kiiminkisen hahmossa hauskuutti yleisöä. Omintakeisella huumorillaan hän sai kuulijat hyvälle tuulelle ja illan tunnelman leppoisaksi. Loppuillan oli tanssia nostalgisesti 60-luvun henkeen ja halukkaat kävivät vielä laulamassa karaokessa.

Keskiviikko 12.8.

Keskiviikkoaamu aloitettiinkin sitten Tai Chi voimistelulla, joka oli kaikille avoin. Rannalle ilmaantuikin suuri joukko osallistujia. Osa oli ehtinyt jo käydä kylpemässä meressä, jonka vesi oli vuodenaikaan nähden tosi lämmintä.

Kukkaloistoa ja tilataidetta Hanhipuistossa Kirjurinluodolla

Aamuvoimistelun jälkeen lähdimme sitten retkelle kohti Poria ja sen nähtävyyksiä. Vierailimme Júseliuksen Mausoleumissa, teimme opastetun kaupunkikierroksen ja vierailimme Kirjurinluodolla ja siellä Hanhipuistossa. Lounaan nautimme Suomalaisella Klubilla ja iltapäiväkahvit nautimme Länsi-Suomen Osuuspankin edustustiloissa Hakkiluodossa, josta palasimme illansuussa hotellille. Retken koko ohjelman löydät oheisen linkin alta.
Keskiviikkoiltaa vietettiin hieman vapaamuotoisemmin ruokaisan cocktailsin merkeissä. Istuttiin pöydissä ja seurusteltiin. Illan alkajaisiksi Ville Pänttönen, Joensuusta toi meille omaperäisellä tavalla kutsun seuraaville kesäpäiville Kolille. Siellä vietämme yhdistyksen 40-vuotista toimintaa eläkeläisten parissa.
Illan vieraan oli Länsi-Suomen Osuuspankin varatoimitusjohtaja Matti Kiuru. Illan juonsi tuttuun leppoisaan tapaan Pertti Kangas esittäen loppuillasta konstaapeli Reinikaista. Sitä ennen nousivat Leidit Lavalle, eli "Kiiminkisen Enkelit" (merikarvialainen taidokas laulutrio Virpi Työlahti, Johanna Lemmenranta ja Terhikki Setälä) esittivät ihan oikeasti laulamalla vauhdikkaan potpurin Paula Koivuniemen, Lea Lavenin, Katri Helenan ja Marionin hittejä. Tämä show huipensi keskiviikkoillan, jonka Reinikainen meinasi lopettaa kesken kaiken "huviluvan puuttumisen" johdosta. Asian korjasi mitä kätevimmin, isäntämme Vesa Parkkali, antaen konstaapelille miestä väkevämpää! Keskiviikkoilta päätettiin karaoke tansseihin, jossa innokkaimmat kesäpäivävieraamme lauloivat omia suosikkejaan.

Torstai 21.8.

Torstaiaamuna kokoonnuimme Merisaliin, jossa meitä odotti Meri-Porin seurakunnan nuorisotyöntekijä Ilmari Veima. Erittäin onnistunut ja lämminhenkinen lauluhartaus-tilaisuus, jossa alttaritauluna toimi näkymä merelle, antoi kotiinlähtijöille hyvän mielen.

Kesäpäiviin osallistujat kokivat päivät virkistäviksi. Tavattiin paljon vanhoja tuttuja ja saatiin uusia ystävyyksiä.

Kesäpäivistämme on ensimmäisen päivän ja retkipäivän valokuvia "Kuvia ja tarinoita" osiossa.  Julkaisemme kuvagalleriassa lisää kuvia, kunhan niitä ensin saadaan. Odottelen niitä sähköpostiini soile.lindfors@gmail.com. Näin saamme päivistämme kokonaisvaltaisen esityksen myös kuvina.

Kiitos, kun olit kesäpäivillä virkistäytymässä!